Ingredientai
- Grietinėlė 150 ml padažui
- Šokoladas 150 g pieninio; padažui
- Cukrus 3 valg. š. 1 čiūroms ir 2 apvoliojimui
- Vanduo 380 ml čiūroms
- Sviestas 170 g čiūroms
- Miltai 200 g čiūroms
- Kiaušiniai 6 vnt. čiūroms
- Druska 1 žiupsnelis čiūroms
- Aliejus 1 l kepimui
- Cinamonas 2 arbat. š. apvoliojimui
Kaip gaminti
1. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti.
2. Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele, kol visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditeriniu maišeliu išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą.
4. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.
5. Patiekti su pieninio šokolado padažu.