Ingredientai
- Bulvės 700 g (perpjautų išilgai)
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. (košerinė)
- Sultys 3 valg. š. (citrinų)
- Aliejus 1 arbat. š. (purškiamas, kepimui)
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,25 arbat. š. (rūkyta)
- Česnakai 2 valg. š. (smulkintas, askaloninis ir 1 skiltelė įprasto)
- Sardinės 8 vnt.
- Gražgarstės 4 sauja
- Citrinos 1 vnt. (8 skiltelės)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Gerai išmaišykite bulves su 1 valg. š. aliejaus ir žiupsneliu druskos bei dėkite į skardą, išpurkštą kepimo aliejumi. Kepkite 15 minučių. Pamaišykite bulves ir kepkite dar 10 minučių, arba kol apskrus ir bus minkštos.
- Dideliame inde sumaišykite 2 valg. š. aliejaus, citrinų sultis, askaloninį česnaką, rūkytą papriką, česnaką ir ¼ arbat. š. druskos. Tada į dubenį sudėkite karštas bulves ir gerai išmaišykite su padažu.
- Įkaitinkite didelę keptuvę iki šiek tiek didesnio nei vidutiniško karščio. Popieriniais rankšluosčiais nusausinkite sardines. Pabarstykite jas likusia druska. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, paskirstykite jį po visą keptuvę. Dėkite sardines ir kiekvieną pusę kepkite po 3 minutes, arba kol žuvis bus traški ir iškepusi.
- Ant 4 lėkščių sudėkite po 1,5 stiklinės gražgarsčių. Kiaurasamčiu išimkite bulves iš padažo ir sudėkite į lėkštes Likusiu padažu pašlakstykite žalumynus; ant žalumynų uždėkite po 2 sardines. Patiekite su citrinos skiltelėmis, pabarstykite pipirais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos