Ingredientai
- Porai 4 vnt. jei dideli, tuomet 3; tik baltos ir šviesiai žalios dalys
- Sviestas 2 valg. š.
- Bulvės 1 vnt. didelė
- Salierai 0,5 vnt. šaknies
- Sultinys 1 l vištienos arba daržovių
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Lapiniai kopūstai (kale) 4 vnt. lapai
- Kedrinės pinijos 1 valg. š. patiekimui
- Sūris 2 valg. š. tarkuoto; patiekimui
- Duona 4 vnt. skrudintos riekės; patiekimui
Kaip gaminti
1. Porus supjaustykite plonais griežinėliais. Puode išlydykite sviestą ir jame švelniai apkepinkite porus, kol jie suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę ir saliero šaknį, dar minutę pakepinkite maišydami.
2. Supilkite sultinį, įberkit druskos, užvirkite. Virkite sriubą uždengtą ant mažos ugnies, kol bulvės ir salierai suminkštės.
3. Nupjaukite nuo koto ir susmulkinkite lapinio kopūsto lapus, kotus išmeskite (arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Sudėkite į puodą ir palaukite, kol sriuba vėl užvirs. Po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.
4. Virtuviniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
Patiekite sriubą su paskrudintos duonos gabalėliu arba su paskrudintais pinijų riešutais, galite patarkuoti truputį kietojo sūrio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos