Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Sviestas 120 g tešlai
- Druska 2 arbat. š.
- Vanduo 100 ml tešlai
- Porai 300 g įdarui
- Grietinėlė 250 ml liesa - įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. įdarui
- Varškės sūris 200 g su kmynais - įdarui
- Pipirai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite smulkintą sviestą ir minkykite, kol susidarys trupiniai. Gausiai apšlakstykite juos šaltu vandeniu ir suminkykite vientisą tešlą. Suformavusi iš jos rutulį, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
2. Paruoškite įdarą: nuluptus porus supjaustykite griežinėliais. Dėkite į keptuvę su gerai įkaitintais riebalais (saują daržovių palikite) ir šiek tiek pakepinkite. Palikite atvėsti.
3. Kiaušinius išplakite su grietinėle. Sudėkite trupintą sūrį ir viską suplakite elektriniu plakikliu. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais, įmaišykite kepintus porus.
4. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite skritulį. Įtieskite jį į kepimo indą, kraštelius užlenkite – suformuokite dubenėlį. Ant jo užtieskite kepimo popierių, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių ar pupelių. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10–12 minučių.
5. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės ir porų masę. Ant viršaus tolygiai išdėliokite likusius porų griežinėlius. Kepkite orkaitėje 30–40 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita