Ingredientai
- Cukrus 300 g biskvitui
- Miltai 160 g biskvitui
- Kakava 175 g miltelių; 100 g biskvitui ir 75 g kremui
- Soda 2 arbat. š. biskvitui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. biskvitui
- Druska 0,75 arbat. š. smulkios; biskvitui ir dar žiupsnis kremui
- Kiaušiniai 2 vnt. biskvitui
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. biskvitui
- Rikotos sūris 250 g biskvitui
- Grietinė 60 ml biskvitui
- Aliejus 120 ml biskvitui
- Vanduo 240 ml karšto; biskvitui
- Juodasis šokoladas 100 g kremui
- Sviestas 150 g kambario temperatūros; kremui
- Cukraus pudra 180 g kremui
- Kava 2 valg. š. espresso; kremui
- Granatas 1 vnt. tortui papuošti
Kaip gaminti
Lakštų ruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoškite dvi 15 cm skersmens kepimo formas. Truputį sviestu patepkite kiekvienos formos dugną, įklokite kepimo popieriaus, patepkite sviestu dugną ir kepimo formos šonus.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kakava, kepimo milteliais, soda, cukrumi ir druska.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kiaušinio trynį, ricotta sūrį, grietinę ir aliejų. Į šią masę įmaišykite miltų mišinį. Po to supilkite karštą vandenį ir viską gerai išmaišykite iki vienalytės masės.
4. Lygiomis dalimis paskirstykite tešlą kepimo formose ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
5. Kai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min atvėsti. Po to išimkite iš kepimo formų ir galutinai atvėsinkite.
Kremo gaminimas:
1. Šokoladą sumulkinkite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite virš garų. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Sviestą plakite elektriniu plaktuvu kol jis pašviesės ir taps purus. Tuomet suberkite persijotą kakavą, cukraus pudrą, druską ir dar viską plakite kol masė taps puri ir vientisa. Galiausiai supilkite espresso kavą ir dar plakite apie 30 sek.
Formuojame tortą
1. Granatą nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę ar į keturias dalis. Išlukštenkite pusės granato sėklų.
2. Jei kepant biskvitus iškilo kupros, nupjaukite jas, kad biskvitai būtų lygūs.
3. Dėkite pirmąjį biskvitą ant serviravimo lėkštės, uždėkite 2 – 3 šaukštus kremo, užberkite saujalę granato sėklų, dar užtepkite šiek tiek kremo ir uždenkite antru biskvito sluoksniu. Viską pakartokite. Baikite formuoti tortą uždėdami ant jo paskutinį biskvitą plokščia puse į viršų. Aptepkite visą torto paviršių likusiu kremu ir papuoškite likusiomis granato sėklomis ar likusia granato vaisiaus dalimi.
4. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sustingtų.