Ingredientai
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. 2 kakavinei biskvito masei ir dar 90 g vaniliniam mascarponės kremui
- Kiaušiniai 2 vnt. kakavinei biskvito masei
- Cukrus 185 g 60 g kakavinei biskvito masei ir 125 g vaniliniam mascarponės kremui
- Kiaušinio baltymas 2 vnt. kakavinei biskvito masei
- Miltai 30 g kakavinei biskvito masei
- Kakava 30 g 100 proc.; kakavinei biskvito masei
- Vanduo 60 g vaniliniam mascarponės kremui
- Želatina 4 vnt. lakštai; vaniliniam mascarponės kremui
- Maskarponės sūris 925 g vaniliniam mascarponės kremui
- Grietinėlė 300 g riebios; vaniliniam mascarponės kremui
- Kava 100 ml užpiltos; kavos sirupui
- Romas 20 ml kavos sirupui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius ir kiaušinių trynius kartu išplakti su 60 g cukraus iki purumo.
2. Baltymus išplakti su kita dalimi cukraus iki standžių putų. Sudėti kakavą bei miltus ir plakti iki vientisos masės.
3. Abi mases lengvai permaišyti kartu.
4. Tortui reikės 3 biskvitų, taigi tešlą reikia dalinti į tris dalis. Šio kiekio pakaks trims 18 cm skersmens biskvitams. Kepti biskvitus iki 180°C laispnių temperatūros įkaitintoje apie 10min.
5. Kremo gamybą pradėti nuo sirupo. Cukrų ir vandenį supilti į prikaistuvį ir kaitinti iki 118°C temperatūros. Trynius plakti šluotele ir lėta srovėle nuplikyti sirupu (sirupą pilti plona srovele katiliuko sienele). Plakti iki standžių putų.
6. Į masę sudėti permaišytą mascarponės kremą ir šiek tiek paplakti iki vientiso kremo.
7. Formuojant tortą pirmiausia reikia sulaistyti kavos sirupu biskvitus. Ant biskvito tepti kremą ir taip trimis aukštais. Torto viršų apiberti kakava.