Ingredientai
- Svogūnai 800 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Laurų lapai 2 vnt.
- Sviestas 50 g 50-60
- Miltai 45 g 1/3 st.
- Daržovių sultinys 2 l
- Vynas 250 ml sausas baltas
- Čiobreliai 2 vnt. šakelės
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Batonas 1 vnt. prancūziškas
- Parmezano sūris 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Didesniame storą dugną turinčiame puode išlydykite sviestą. Sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir kartkartėmis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol įgaus gražią rusvą spalvą ir malonų salsvą aromatą. Sudėkite trintus česnakus, suberkite miltus ir maišydama dar minutę kitą daržoves pakepinkite.
- Maišydama plona srovele supilkite sultinį bei vyną ir luktelėkite, kol užvirs. Sumeskite laurų lapelius, čiobrelius, puodą uždenkite ir virkite 20–25 minutes. Laurų lapelius išgriebkite, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
- Prancūziškojo batono riekeles išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apšlakstykite geros kokybės alyvuogių aliejumi, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.
- Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įmerkite po dvi sūriu pagardintas batono riekeles.
Plačiau skaitykite: Garsiausios pasaulio sriubos. Verta paskanauti!