Ingredientai
- Lašinukai 1,2 kg kiaulienos, geriausia nugaros dalies
- Vanduo 2 l
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. ryšulėlis; saliero stiebas, poro žalioji dalis, saujelė petražolių kotelių, 2 lauro lapai ir keli stiebeliai čiobrelių
- Morkos 1 vnt. nulupta
- Svogūnai 1 vnt. nuluptas, su įsmeigtais 2 gvazdikėliais
- Česnakai 3 skiltelės nuluptos
- Šoninė 150 g rūkytos, supjaustytos gabalėliais
- Vynas 1 vnt. butelis baltojo sauso
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto
- Triušiena 1,2 kg iškaulintas ir supjaustytas gabalėliais triušis
- Kiauliena 400 g mentės, supjaustytos stambiais gabalais
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Supjaustykite kiaulienos lašinius mažais kubeliais, sudėkite juos į didelį puodą ir įpilkite apie 2 litrus vandens. Virkite apie valandą, arba kol lašinukai taps permatomi, o vanduo išgaruos.
2. Įdėkite žalumynų ryšulėlį į puodą, taip pat svogūną, morką, česnakus ir šoninę bei supilkite du trečdalius butelio vyno. Pagardinkite (negailėdami!!!) druska, pipirais ir tarkuotu muskatu. Atsiminkite, kad kai rillettes atvės, jų skonis bus švelnesnis, nei jūs jaučiate ragaudami, kol jos vis dar karštos, tad geriau šiek tiek „persūdyti“ nei per mažai pasūdyti šioje stadijoje.
3. Į puodą sudėkite triušieną ir kiaulieną bei viską išmaišykite. Uždenkite puodą pergamentiniu popieriumi, tada dangčiu, ir sumažinkite ugnį iki tokio minimumo, kad puodas vos vos virtų. Taip virkite apie 2 valandas, retkarčiais pamaišydami. Išvirusi mėsa turi būti labai minkšta – tokia, kad ji tiesiog byrėtų prilietus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų