Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms

Triušienos užtepėlė „rillettes“
Triušienos užtepėlė „rillettes“ / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai)Rillettes – taip vadinasi tradicinė riebi prancūziška mėsos užtepėlė – gali būti gaminama iš įvairios mėsos ir gardinama pačiais įvairiausiais priedais – žaliaisiais pipirais, riešutais (ypač pistacijų) ir kitais. Rillettes retas prancūzas gamina namuose pats, nes užsukęs į bet kurią mėsinę gali pasirinkti keleto rūšių jau pagamintos. Rillettes gali ilgai stovėti šaldytuve, nes jas užkonservuoja riebalai, kurių šiame patiekale išties nemažai. Rillettes dažname restorane patiekiamos kaip užkandis, o prancūziškuose namuose švenčių stalas be rillettes tikrai sunkiai įsivaizduojamas.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Lašinukai 1,2 kg kiaulienos, geriausia nugaros dalies
  • Vanduo 2 l
  • Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. ryšulėlis; saliero stiebas, poro žalioji dalis, saujelė petražolių kotelių, 2 lauro lapai ir keli stiebeliai čiobrelių
  • Morkos 1 vnt. nulupta
  • Svogūnai 1 vnt. nuluptas, su įsmeigtais 2 gvazdikėliais
  • Česnakai 3 skiltelės nuluptos
  • Šoninė 150 g rūkytos, supjaustytos gabalėliais
  • Vynas 1 vnt. butelis baltojo sauso
  • Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto
  • Triušiena 1,2 kg iškaulintas ir supjaustytas gabalėliais triušis
  • Kiauliena 400 g mentės, supjaustytos stambiais gabalais
  • Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
  • Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį

Kaip gaminti

1. Supjaustykite kiaulienos lašinius mažais kubeliais, sudėkite juos į didelį puodą ir įpilkite apie 2 litrus vandens. Virkite apie valandą, arba kol lašinukai taps permatomi, o vanduo išgaruos.

2. Įdėkite žalumynų ryšulėlį į puodą, taip pat svogūną, morką, česnakus ir šoninę bei supilkite du trečdalius butelio vyno. Pagardinkite (negailėdami!!!) druska, pipirais ir tarkuotu muskatu. Atsiminkite, kad kai rillettes atvės, jų skonis bus švelnesnis, nei jūs jaučiate ragaudami, kol jos vis dar karštos, tad geriau šiek tiek „persūdyti“ nei per mažai pasūdyti šioje stadijoje.

3. Į puodą sudėkite triušieną ir kiaulieną bei viską išmaišykite. Uždenkite puodą pergamentiniu popieriumi, tada dangčiu, ir sumažinkite ugnį iki tokio minimumo, kad puodas vos vos virtų. Taip virkite apie 2 valandas, retkarčiais pamaišydami. Išvirusi mėsa turi būti labai minkšta – tokia, kad ji tiesiog byrėtų prilietus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.