Ingredientai
- Bulvės 1 kg nelabai krakmolingų
- Sviestas 100 g
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Laurų lapai 3 vnt.
Kaip gaminti
1. Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas itin plonais griežinėliais – idealu, jei pažvelgus į tokį griežinėlį, jis net šiek tiek persišviestų. Sviestą išlydykite. Česnakus labai smulkiai sukapokite ar sutrinkite.
2. Į keraminį ar stiklinį indą įpilkite porą šaukštų lydyto sviesto ir klokite sluoksnį bulvių, užpilkite šaukštą lydyto sviesto, pabarstykite druska, prieskoniais, česnakais ir vėl klokite sluoksnį bulvių. Taip suklokite visas bulves, vis sulaistydami sviestu ir pabarstydami prieskoniais.
3. Viršutinį sluoksnį vėl apliekite sviestu, papuoškite lauro lapais ir dėkite į karštą orkaitę – ji turi būti įkaitusi iki 200 °C. Kepkite 45–50 min., kol apskrus viršus.
4. Jei norite daugiau skonio, kiekvieną bulvių sluoksnį galite pabarstyti trupučiu tarkuoto sūrio – tinka parmezanas, čederis ar „žementalis“.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų