Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. (1 kiaušinis ir 2 dideli kiaušinių baltymai)
- Cukrus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 0,25 arbat. š.
- Migdolų ekstraktas 0,25 arbat. š.
- Pienas 300 ml (250 ml 1 proc. riebumo, 50 ml riebaus pieno)
- Čiabata 8 riekės
- Migdolai 1 st. (skaldyti)
- Aliejus 1 valg. š. (purškiamo aliejaus kepti)
Kaip gaminti
- Šiek tiek pakaitinkite keptuvę.
- Suplakite pirmuosius 6 ingredientus vidutinio dydžio dubenyje. Palaipsniui įmaišykite abiejų rūšių pieno. Mišinį supilkite į negilų kepimo indą. Sudėkite duoną į indą ir kiekvieną pusę palikite mirkti po 3 minutes.
- Keptuvę padenkite purškiamu kepimo aliejumi. Kiekvienai riekutei pagal jos formą ant keptuvės formuokite pjaustytų migdolų sluoksnį (vienam sluoksniui naudokite 2 valgomuosius šaukštus pjaustytų migdolų riešutų).
- Sluoksnis turi būti tirštas. Vieną riekutės pusę įspauskite į migdolus ir kepkite 4 minutes arba iki apskrus. Apverskite riekutes ir kepkite dar 3–4 minutes arba iki apskrus. Patiekite nedelsdami.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis