Ingredientai
- Kiauliena 2,5 g 1,5 kg sprandinės ar mentės (naudojau abi dalisI ir 1 kg šoninės
- Svogūnai 1 vnt.
- Porai 1 vnt. žalioji dalis
- Pankolis 1 vnt. nedidelis
- Rozmarinai 2 vnt. šakelės
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 2 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Taukai 400 g kiaulės
- Vynas 1 st. balto sausojo
- Vanduo 2 st.
Kaip gaminti
1. Kiaulieną supjaustykite gabalais (kaip nuotraukoje), sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais. Kartu sudėkite pasmulkintą svogūną, pankolį, porą, rozmariną, lauro lapelius, kiaulienos taukus (kiaulienos taukų kiekį recepte padidinau, nes man jų šiek tiek pritrūko), gausiai užberkite druska, na maždaug dvigubai tiek kiek bertumėte šiaip sūdydami (užtepas turi išeiti sūrokas), pagardinkite pipirais. Supilkite vyną, vandenį. Kepimo indą sandariai uždenkite kepimo folija ar dangčiu ir kepkite 130 laipsnių temperatūroje 4 valandas. Galite kepti orkaitėje arba griliuje, kaip aš kepiau.
2. Iškepusią mėsą ir šoninę išimkite. Skystį perkoškite. Kol perkoštame kepimo skystyje atsisluoksniuos riebalai nuo kepimo sulčių, šakute smulkiai suplėšykite mėsą ir šoninę. Nugraibykite atsisluoksniavusius riebalus, juos panaudosite „rillettes“ gamybai. Kepimo skystį galėsite sunaudoti sriuboms ar padažams.
3. Suplėšytą mėsą ir šoninę sudėkite į elektrinį plakiklį ir maišykite mažesniu nei vidutinis greičiu, naudodami maišymo mentelę. Maišydami palaipsniui supilkite nugraibytus riebalus.
4. Masę sudėkite į indelius ir atvėsinkite. Šaldytuve „rillettes“ galima drąsiai laikyti 2 savaites.
5. Prieš valgydami kiek palaikykite „rillettes“ kambario temperatūroje.