6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 35
Jau įvertinote šį receptą

Prancūziškas kišas su kumpiu

Klasikinis kišas su kumpiu
Klasikinis kišas su kumpiu / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Receptas išties nesudėtingas, tad patikrinkite, ar turite reikiamų produktų, ir kepkite nė nedvejodami.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 175 g tešlai
  • Druska 0,5 arbat. š. tešlai
  • Sviestas 85 g šalto, supjaustyto kubeliais; tešlai
  • Vanduo 4 valg. š. ledinio; tešlai
  • Šoninė 200 g šaltai rūkytos; įdarui
  • Svogūnai 1 vnt. įdarui
  • Grietinėlė 150 ml įdarui
  • Pienas 150 ml riebaus; įdarui
  • Sūris 100 g stambiai tarkuoto; itin tinka maišyti poros rūšių, pavyzdžiui, parmezaną ir griujero ar pan.; įdarui
  • Kiaušiniai 3 vnt. dideli; įdarui
  • Muskatas 1 žiupsnelis įdarui
  • Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovintų; įdarui

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Į didelį dubenį berkite miltus, druską, sviestą ir trinkite miltus su sviestu pirštais, kol gausite nedidukus miltais apsivėlusius sviesto gabaliukus. Supilkite vandenį (pradžioje 4 šaukštus, gal 5-ojo ir neprireiks) ir greitai suminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (tešlą galima laikyti iki 3 dienų).

2. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltuoto paviršiaus iškočiokite apskritimą, kuris padengtų apvalios kepimo formos dantytais kraštais dugną ir šonus. Atsargiai perkelkite tešlą į formą, jei reikia, apkarpykite kraštus, žiūrėkite, kad tešla gerai užpildytų šonų ir dugno susijungimo tarpelį. Kol prireiks, dėkite į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išimkite iš šaldytuvo formą su tešlos pagrindu, dugną kiek pabadykite šakute, tada klokite ant jo sluoksnį aliuminio folijos blizgiąja puse į apačią ir užberkite pupelių ar sunkesnių kruopų sluoksnį. Kepkite pagrindą 15 min., tada nuimkite folija su svoriu ir kepkite dar 5 min., kol tešla taps švelniai auksinė.

4. Kol kepa pagrindas, paruoškite įdarą. Į įkaitintą keptuvę berkite smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę ir svogūną ir kepinkite, kol šoninė kiek apkeps (tačiau netaps traški), o svogūnas taps gelsvas ir perregimas. Jei keptuvėje kiek trūksta riebalų, galite įpilti šaukštelį alyvuogių aliejaus. Jei riebalų, atvirkščiai, daugoka, nupilkite juos, kai šoninė ir svogūnai pakeps.

 

5. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę, berkite muskato riešuto ir džiovintų čiobrelių.

6. Išimkite iš orkaitės kišo pagrindą, berkite ant jo dugno apkepintą šoninę su svogūnais, supilkite 2/3 plakinio, tuomet per visą plotą užberkite sūrio ir supilkite likusį plakinį.

7. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite kišą apie 25 min. – viršus turi tapti auksinis, tačiau centras dar neturi būti visiškai standus, greičiau priminti omletą.

8. Leiskite kišui kelias minutes pravėsti ir tiekite, šalia labai tinka lengvos žalumynų salotos. Skanus ne tik šiltas, bet ir šaltas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.