Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota tešla 2 vnt. lakštai; tešlai
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. tešlai
- Vanduo 20 ml tešlai
- Kiaušiniai 6 vnt. 2 kremui ir 4 migdoliniam įdarui
- Pienas 25 ml kremui
- Cukraus pudra 160 g 60 g kremui ir 100 g migdoliniam įdarui
- Miltai 30 g kremui
- Sviestas 60 g minkšto; migdoliniam įdarui
- Migdolai 150 g maltų; migdoliniam įdarui
Kaip gaminti
1. Užvirkite pieną.
2. Išplakite du kiaušinius su cukraus pudra ir įmaišykite miltus.
3. Supilkite verdantį pieną ir gerai išmaišykite. Visą tai pilkite į nedidelį puodą, užvirinkite ir pavirkite apie 3 minutes.
4. Paruoštą kremą supilkite į dubenį, uždenkite ir palikite šaldytuve valandai.
Migdolinio įdaro paruošimas:
1. Kiaušinių trynius iki baltumo suplakite su cukraus pudra.
2. Į plakinį įmaišykite sviestą, vėliau – maltus migdolus.
3. Kai atvės kremas, įmaišykite į jį migdolinę tešlą.
Pyrago formavimas:
1. Kiaušinio trynį išplakite su vandeniu.
2. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite pirmą sluoksniuotos tešlos lakštą. Patepkite jį paruoštu kiaušinio plakiniu.
3. Ant lakšto dėkite migdolinį įdarą, bet netepkite jo iki kraštų.
4. Dėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir gražiai sulipdykite pirmojo ir antrojo kraštus.
5. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
6. Dar kartą aptepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir kepkite 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.