Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Cukrus 0,5 st.
- Miltai 0,75 st. kvietinių arba speltų
- Kepimo milteliai 0,75 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Brendis 3 valg. š. arba kalvadoso, romo, konjako, degtinės
- Sviestas 115 g ištirpinto ir atvėsinto
- Obuoliai 4 vnt. jei mažesni, tada 5; nulupta odele, supjaustyti stambiomis skiltelėmis
Kaip gaminti
Paprastas iki negalėjimo kepinys kuris išlieka minkštas ir drėgnas ir rytojaus, ir porytojaus dieną. Išmėginkit, tikra atgaiva darganotą šlapios dienos popietę. Tiks tiems, kurie neturi laiko ir tiems, kurie neturi jokios virtuvinės technikos (nes jos čia tiesiog neprireiks).
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo formą (23 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi (neplakite ilgai, tik kol susimaišys), suberkite miltus su kepimo milteliais bei druską. Supilkite kalvadosą ir vanilę. Išsukite iki vientisos masės. Pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir vėl išsukite. Tada suberkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad visos skiltelės pasidengtų tešla.
3. Masę išverskite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 45-50 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį itrauksite sausą. Patiekite šiltą arba atvėsusį, su plakta grietinėle arba ledais, pabarstytą cukraus pudra.