Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. mažas, smulkiai supjaustytas
- Cukinijos 2 vnt. mažos; geriau, jei viena bus geltonoji, kita žalioji, bet tinka ir vienodos
- Baklažanai 1 vnt. mažas
- Pomidorai 3 vnt. geriau mėsingesni, pvz., slyviniai
- Česnakai 2 skiltelės smulkiai sukapoto
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Konservuoti pomidorai 1 vnt. skardinė konservuotų savo sultys (geriau nuluptų ir kapotų)
- Paprikos 2 vnt. viena raudonoji, kita geltonoji
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. šviežiai maltų
- Čiobreliai 1 arbat. š. šviežių arba džiovintų (galima keisti ar maišyti su raudonėliais)
Kaip gaminti
1. Pirmiausia imkitės baklažano – reikės atsikratyti prigimtinio jo kartumo. Nuplaukite, skersai supjaustykite plonyčiais (4–5 mm storio) griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15–20 min. Vėliau druską nuplaukite šaltu vandeniu – viskas, baklažanai paruošti naudoti.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
3. Cukinijas, pomidorus supjaustykite tokio pat storio riekelėmis, kaip ir baklažanus, nupjaukite paprikų viršų, išimkite sėklas ir supjaustykite žiedais.
4. Į apvalios (geriau – stiklo ar keramikos) kepimo formos dugną supilkite konservuotus pomidorus, berkite susmulkintus svogūnus, kapotą česnaką, pilkite 2 šaukštus aliejaus, berkite po gerą žiupsnį druskos ir pipirų. Štai ir paruoštas troškinio „paklotas“.
5. Dabar imkitės sluoksniuoti daržoves – klokite jas laikydamiesi to paties ritmo, pvz., riekelė cukinijos, baklažano, pomidoro, vėl cukinijos, tada paprikos ir vėl iš pradžių. Suklokite viską, ką supjaustėte.
6. Apšlakstykite gautą kompoziciją likusiu alyvuogių aliejumi, vėl berkite druskos, pipirų, čiobrelių (jei šviežių, tuomet tik pasmulkintų lapelių).
7. Pridenkite kepimo formos viršų kepimo popieriumi ar folija ir dėkite į orkaitę. Kepkite 50 min., tada nuimkite popierių ar foliją ir pakepkite dar 10–20 min., kol daržovės bus minkštutėlės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų