4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 32
Jau įvertinote šį receptą

Prancūziškas troškinys „ratatouille“

Troškinys „ratatouille“
Troškinys „ratatouille“ / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

„Ratatouille“ patogiausia kepti orkaitėje, labai plonais griežinėliais supjausčius ir suguldžius visas jam reikalingas daržoves į neaukštą kepimo indą. Tos daržovės – tai vėlyvos vasaros ir ankstyvo rudens žvaigždės – cukinijos, pomidorai, paprikos, baklažanai. Dar reikia skardinės konservuotų pomidorų, svogūno, česnako ir prieskonių. 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia imkitės baklažano – reikės atsikratyti prigimtinio jo kartumo. Nuplaukite, skersai supjaustykite plonyčiais (4–5 mm storio) griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15–20 min. Vėliau druską nuplaukite šaltu vandeniu – viskas, baklažanai paruošti naudoti.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

3. Cukinijas, pomidorus supjaustykite tokio pat storio riekelėmis, kaip ir baklažanus, nupjaukite paprikų viršų, išimkite sėklas ir supjaustykite žiedais.

4. Į apvalios (geriau – stiklo ar keramikos) kepimo formos dugną supilkite konservuotus pomidorus, berkite susmulkintus svogūnus, kapotą česnaką, pilkite 2 šaukštus aliejaus, berkite po gerą žiupsnį druskos ir pipirų. Štai ir paruoštas troškinio „paklotas“.

5. Dabar imkitės sluoksniuoti daržoves – klokite jas laikydamiesi to paties ritmo, pvz., riekelė cukinijos, baklažano, pomidoro, vėl cukinijos, tada paprikos ir vėl iš pradžių. Suklokite viską, ką supjaustėte.

6. Apšlakstykite gautą kompoziciją likusiu alyvuogių aliejumi, vėl berkite druskos, pipirų, čiobrelių (jei šviežių, tuomet tik pasmulkintų lapelių).

7. Pridenkite kepimo formos viršų kepimo popieriumi ar folija ir dėkite į orkaitę. Kepkite 50 min., tada nuimkite popierių ar foliją ir pakepkite dar 10–20 min., kol daržovės bus minkštutėlės.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.