Ingredientai
- Juodasis šokoladas 200 g geros kokybės, (kuriame būtų ne mažiau nei 75 proc. kakavos
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 40 g
Kaip gaminti
1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į dubenį, labai lėtai ištirpinkite virš garų, tada nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu karštu vandeniu, kad ant lukštų neliktų nešvarumų, tada baltymus atskirkite nuo trynių.
3. Kiaušinių trynius plakite elektriniu plakikliu, kol susidarys vientisa, puri masė ir mediniu šaukštu labai palengva įmaišykitei į šiltą šokoladą.
4. Kiaušinių baltymus kelioms minutėms padėkite į šaldytuvą, kai jie šiek tiek pašals, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės, tada palengva suberkite cukrų ir dar plakite, kol pasidarys blizgi masė.
5. Į atvėsusią šokolado masę labai palengva įmaišykite baltymų plakinį. Dėmesio: šokolado putėsių negalima maišyti intensyviai, nes jie sukris. Gerai pagaminta masė turi būti labai puri.
6. Paruoštus putėsius išpilstykite į taures, jas uždenkite plėvele, kad neprisigertų kvapų, ir kelioms valandoms statykite į šaldytuvą.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų