Ingredientai
- Pienas 400 ml
- Sviestas 40 g 40 - kanelėms ir truputis formelėms patepti
- Miltai 80 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - trynys
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Rudasis cukrus 100 g formelėms pabarstyti
Kaip gaminti
Kanelės |
- Pieną su sviestu kaitinkinkite ant silpnos ugnies, užvirus palikite atšalti.
- Į dubenį išsijokite miltus, cukrų, druską ir vanilinį cukrų, sumaišykite.
- Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius iki vientisos masės.
- Supilkite juos į miltų mišinį ir sumaišykite.
- Į atvėsusio pieno ir sviesto mišinį supilkite kiaušinių masę, išmaišykite.
- Indą su paruošta tešla uždenkite ir palikite šaldytuve 24 valandoms.
Pyragaičių kepimas:
- Formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
- Įkaitinkite orkaitę iki (230 °C) temperatūros.
- Paruoštą tešlą supilstykite į pyragėlių formeles (palikdami apie 1 cm tarpą viršuje, nes kepant tešla iškils) ir pašaukite į orkaitę.
- Praėjus 10 minučių, temperatūrą sumažinkite iki (180 °C) temperatūros, kepkite dar apie 1 valandą.
Skanaus!
Pagaminsite per 1 val. 30 min., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.
Receptą atsiuntė Dominykas Sutkus
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita