Ingredientai
- Kokosų pienas 250 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Cinamonas 5 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Batonas 8 riekės
- Sviestas 10 g gabalėlis kepimui
- Kokosų drožlės 80 g
- Klevų sirupas 1 arbat. š.
- Avietės 50 g šilauogės ar kitos uogos, bet nebūtinai
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo paskleiskite kokoso drožles. Kepkite orkaitėje apie 6-10 minučių, kartais šiek tiek pamaišydami, kol kokosai ims ruduoti. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
- Dubenyje suplakite kokosų pieną, rudąjį cukrų, cinamoną ir druską iki vientisos masės. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių. Batono riekelės iš abiejų pusių turi būti padengtos kiaušinių mase.
- Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Įkaitinkite. Dėkite paruoštas batono riekeles ir kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
- Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apibarstykite kepintomis kokoso drožlėmis, apšlakstykite klevų sirupu, jei turite – papuoškite šviežiomis uogomis. Patiekite nedelsiant.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų