Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Moliūgai 80 g moliūgų tyrė
- Pienas 2 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Muskatas 2 g maltas
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Duona 8 riekės forminė arba kitaip - kvadratinė
- Sviestas 20 g po gabalėlį - kepimui ir patiekimui
- Riešutai 1 sauja saujelė mėgstamų
- Klevų sirupas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, moliūgų tyrę, pieną, cinamoną, muskatą, vanilinį cukrų ir rudąjį cukrų iki vientisos masės. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių, kol keptuvėje ištirpinsite gabalėlį sviesto.
- Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Išmirkytas batono riekeles perkelkite į įkaitusią keptuvę. Kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
- Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu. Užberkite smulkintų mėgstamų riešutų ir uždėkite ant viršaus gabalėlį gero sviesto. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų