Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. 150 g, atskirti baltymus ir trynius; šlapi produktai
- Kokosas 150 g minkštimo arba vienas persimonas; šlapi produktai
- Obuoliai 150 g skiltelių; šlapi produktai
- Datulės 150 g džiovintų, nuplautų; šlapi produktai
- Bananai 1,5 g (150 g); šlapi produktai
- Aguonos 150 g sausi produktai
- Anakardžių riešutai 150 g arba žemės riešutų; sausi produktai:
- Soda 1 arbat. š. sausi produktai
- Cinamonas 2 arbat. š. sausi produktai
- Spanguolės 150 g ar kitokių uogų; sausi produktai
- Apelsinai 1 vnt. mažo, tik išspaustos sultys; aptepimui
- Juodasis šokoladas 150 g 80 proc. kakavos; aptepimui
Kaip gaminti
1. Aguonas ir riešutus malkite elektriniame trintuve apie 20-30 sek., supilkite į didesnį dubenį. Iki drožlių sumaltkite šviežią kokosą elektriniame trintuve ir supilkite į dubenį.
2. Jei naudojamos džiovintos kokoso drožlės, tuomet jas, trynius ir visus likusius šlapius produktus sudėkite į maišytuvą bei plakite apie 1 min. iki rusvos košelės konsistencijos. Supilkite į dubenį su aguonomis bei riešutais.
3. Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir sukrėskite į dubenį. Atsargiai išmaišykite braukiant nuo dugno ir atsargiai apverčiant, kad baltymai kuo mažiau sukristų.
4. Suberkite 100 g spanguolių (50 g pasilikite papuošimui), cinamoną, sumaišytą su soda, ir vėl viską atsargiai sumaišykite.
5. Sukrėskite masę į keksiukų formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 min. 175 laipsnių temperatūroje (su vėjeliu), kol gražiai iškils ir parus paviršius.
6. Palikite atvėsti 30-40 min., tada atsargiai išimkite iš formelių ir palikite ant grotelių, kol galutinai atvės.
7. Ištirpinkite šokoladą iki 60 laipsnių temperatūros (galima sumalti ir tirpinti virš garų vonelės), supilkite išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišykite. Keksiuko „galvelę“ pamerkite į šokoladą, nuvarvinkite ir vėl dėkite ant grotelių. Galima papuošti uogomis.