Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės labai plonai supjaustytos
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Porai 2 vnt. tik baltoji dalis, supjaustyta pusžiedžiais
- Citrinos žievelė 3 vnt. plonai nupjautos juostelės
- Pankolis 1 vnt. be išorinių lapų ir supjaustytas šiaudeliais
- Pupelės 1 vnt. skardinė baltųjų, perskalautų šaltu vandeniu
- Šaldyti žirneliai 1 puodelis
- Žirnių ankštys 1 sauja kuo šviežesnių ir traškesnių
- Špinatai 2 sauja nedidelių lapelių, nuplautų, be kietų kotelių
- Pankolių sėklos 1 arbat. š.
- Kalendros sėklos 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Miso pasta 1 arbat. š. šviesios (nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Pirmiausia grūstuvėje (ar dubenėlyje kočėlo galu) kiek pagrūskite pankolių ir kalendrų sėklas.
2. Nemažame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite prieskonius bei česnaką, pakaitinkite maišydami apie minutę, kol česnakas kiek suminkštės, bet dar nepradės skrusti. Suberkite smulkintus svogūnus, įmeskite citrinos žievelės juosteles ir pakepinkite apie 5 min, kol svogūnai suminkštės.
3. Supilkite į puodą 1 litrą vandens ir užvirkite, suberkite porus, pankolius, pupeles ir žirnių ankštis, pasūdykite ir pavirkite 5–6 min., kol daržovės suminkštės. Tuomet dėkite špinatus, žaliuosius žirnelius, jei naudojate, ir sojų pastą, gerai išmaišykite ir pavirkite dar minutę – kol žirneliai sušils, o špinatai sukris. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
4. Patiekite su paskrudintomis mėgstamos duonos riekelėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos