Ingredientai
- Miltai 600 g
- Mielės 25 g (šviežios)
- Vanduo 350 ml
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Sviestas 75 g (įdarui)
- Česnakai 4 skiltelės
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, suberkite cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite 15 min.
- Po truputį išsijokite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatykite valandai šiltai pailsėti.
- Įdarui: sukapokite smulkiai žoleles, česnaką ir išsukite su sviestu.
- Tešlą padalinkite į tris dalis, iškočiokite po ilgą ritinėlį. Kiekvieną kruopščiai ištepkite sviesto mišiniu ir supinkite kasą. Sujunkite per šoną.
- Pynę ištepkite tuo pačiu sviesto mišiniu bei palikite pakilti maždaug 15-ai minučių.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.