Ingredientai
- Pomidorai 500 g nuvalytų
- Razinos 100 g geltonųjų besėklių
- Actas 200 ml obuolių (6 proc.)
- Rudasis cukrus 150 g
- Svogūnai 100 g
- Juodgrūdžiai: 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. 0,5 džiovintų
Kaip gaminti
- Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
- Actą su cukrumi užvirinkite, įmeskite svogūno gabalėlius ir kaitinkite 5–6 minutes. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite likusius produktus (išskyrus juodgrūdes).
- Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite atsargiai maišydami, kol sutirštės.
- Galiausiai suberkite juodgrūdes. Pamaišykite ir virkite dar 3–4 minutes.
- Karštą masę sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita