Ingredientai
- Sausainiai 160 g „Gaidelis“
- Kakava 1,5 arbat. š.
- Sviestas 60 g
- Grietinėlė 200 g plakamosios
- Sutirštintas pienas 160 g saldinto
- Citrinos 0,75 vnt. išspaustos sultys
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. 18 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sausainius virtuviniu kombainu sutrupinkite iki visiškų trupinių. Suberkite kakavą ir vėl gerai išmaišykite.
3. Sviestą ištirpinkite ir įmaišykite į sausainių trupinius. Gautą masę suberkite į paruoštą formą. Paskleiskite vienodu sluoksniu per visą pagrindą, suformuokite 2 cm aukščio kraštelius.
4. Grietinėlę mikseriu išplakite iki standumo, kitame dubenėlyje sumaišykite kondensuotą pieną su citrinos sultimis. Į šią masę atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite grietinėlę.
5. Įdarą supilkite į paruoštą pyrago pagrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Grietinėlės masė truputį sutirštės, bet vis dar kiek judės.
6. Atvėsinkite pyragą iki kambario temperatūros. Laikykite šaltai pernakt – susistovėjęs pyragas yra pats skaniausias.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis