Ingredientai
- Jautiena 500 g labai tinka sausai brandinta
- Pomidorų tyrė 600 g
- Morkos 1 vnt. vidutinė
- Salierų stiebai 1 vnt.
- Paprikos 0,5 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didesnis
- Česnakai 3 skiltelės
- Pupelės 2 vnt. skardinės: viena juodųjų, kita raudonųjų
- Juodasis šokoladas 20 g
- Jelapenai 1 vnt.
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Laurų lapai 3 vnt.
- Čili pipiras 1 vnt.
- Saldžiosios paprikos milteliai 4 arbat. š.
- Kuminai 0,5 arbat. š. malti
- Pankolių sėklos 0,5 arbat. š.
- Kario prieskoniai 1 arbat. š.
- Žalioji citrina 0,5 vnt. sultys
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, papriką, saliero stiebą. Berkite į didelę keptuvę su trupučiu įkaitinto aliejaus, kepinkite, kol suminkštės, o tada perdėkite į didelį puodą.
2. Dėkite į keptuvę maltą jautieną, kepinkite, kol paruduos (nepilkite daugiau aliejaus), perdėkite į puodą su apkeptomis daržovėmis.
3. Suberkite į puodą ir prieskonius, supilkite pomidorų tyrę, sudėkite lauro lapus, cukrų, įpilkite stiklinę vandens ir užvirkite.
4. Sumažinkite karštį ir virkite 30 min. Tuomet sudėkite pupeles ir truputį druskos, suberkite pasmulkintą šokoladą, uždenkite puodą ir dar virkite apie 45–60 min. Jei troškinys darosi per tirštas, galite įpilti dar vandens. Pasūdykite, jei trūksta druskos.
Nors galėtumėte pagalvoti, jog dėl sveikesnės mitybos šį troškinį tiekiu su rudaisiais, laukiniais ryžiais, tačiau iš tiesų mano namuose jį lydi balti basmati ryžiai, esu taip įpratusi, man jie geriausiai su šiuo troškiniu dera.
Patiekdama jau išvirusį troškinį, jį dar pagardinu avokado riekelėmis, skiltele žaliosios citrinos, šviežiais jalapeno pipirais, kalendromis, kartais pridedu ir kokį šaukštą natūralaus jogurto. Tiesa, jei raudoną mėsą vartojate dar ir dėl to, kad norite gauti daugiau geležies, pieno produktų verčiau atsisakykite, nes jie geležies įsisavinimą sulėtins.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai