Ingredientai
- Viščiukas 1,5 kg geriau kaimiškas
- Imbieras 2 valg. š. tarkuoto šviežio
- Citrinos 2 vnt. nutarkuotos žievelės ir išspaustos sultys
- Kuminai 1 arbat. š. malto
- Kalendros 2 arbat. š. maltos
- Česnakai 3 skiltelės labai smulkiai sukapotos
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Pienas 2 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Anyžiai 3 vnt. žvaigždiniai
- Kardamonas 4 vnt. ankštys
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 2 arbat. š.
- Grietinė 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Šafraną berkite į puodelį, užpilkite pienu ir palaikykite apie 10 min.
3. Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite imbierą, česnaką, kuminą, kalendrą, berkite citrinos žievelės tarkius, pilkite sultis, pieną su šafranu bei aliejų. Viską gerai išmaišykite, o tada šiuo mišiniu ištrinkite viščiuką (nepamirškite ir jo vidaus).
4. Dėkite viščiuką krūtinėle į viršų, į indą, kuris būtų tinkamas dėti į orkaitę ir turėtų dangtį. Šalia viščiuko į indą dėkite ir cinamono lazdelę, kardamono ankštis, žvaigždanyžius, suberkite druską ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų trečdalį viščiuko. Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę.
5. Kepkite viščiuką uždarame inde valandą, o tada atidenkite ir kepkite dar 15–20 min., arba kol odelė apskrus.
6. Išimkite viščiuką iš puodo ir perdėkite į serviravimo indą. Kol viščiukas ilsisi ir mėsa atsipalaiduoja, paruoškite padažą. Tam perkoškite pusę puode susidariusio skysčio į nedidelį prikaistuvį, užkaiskite, dėkite grietinę, išmaišykite ir pavirkite apie 10 min., kol padažas kiek sutirštės.
7. Patiekite viščiuką su virtais basmati ryžiais, ant mėsos užpilkite padažo.