Ingredientai
- Miltai 500 g
- Kiaušinių tryniai 10 vnt.
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 ml
- Pienas 1 st.
- Razinos 250 g
- Mielės 60 g šviežių
- Druska 0,5 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Cukraus pudra 250 g glajui ir papuošimui
- Cukatos 5 valg. š. smulkintų apelsinų (arba razinų); glajui ir papuošimui
Kaip gaminti
1. Razinas užpilkite šiltu vandeniu ir palikite pamirkti.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, trynius, cukrų ir druską. Supilkite šiltą pieną, įdėkite mielių ir viską minkykite apie 15 minučių.
3. Sudėkite razinas ir supilkite šiltą (bet ne karštą) tirpintą sviestą ir dar 15 minučių paminkykite.
4. Tešlą maždaug valandai padėkite šiltai – kol 2–3 kartus išaugs.
5. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite tešlą. Tradicinė boba yra aukštas apvalus pyragas, bet jei tokios formos neturite, rinkitės pagal galimybes. Tačiau skarda būtinai turi būti didesnė, nes kepdamas pyragas gerokai išaugs.
6. Kiškite bobą į 175 laipsnių orkaitę ir kepkite 50–60 minučių. Mediniu pagaliu patikrinkite, ar boba iškepusi: jei iš pyrago ištrauktas pagaliukas sausas – pyragas iškepęs.
7. Kol pyragas vėsta, pasiruoškite glajų jam papuošti. Prikaistuvyje pašildykite citrinų sultis (neužvirkite), suberkite dalį smulkintų cukatų ir maišydami suberkite miltinį cukrų. Pamaišykite, kol glajus ims tirštėti.
8. Glajumi apipilkite pyragą, viršų papuoškite cukatų gabaliukais.
9. Mielinė boba gana greitai džiūsta, tad pyragą patariama laikyti uždengtą.