Ingredientai
- Pupelės 1200 g šviežios išlukštentos
- Pomidorai 1 kg
- Svogūnai 2 vnt. 2 - 3
- Laurų lapai 4 vnt.
- Druska 3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
- Pipirai 1 arbat. š. 0,5 maltų, kvapniųjų
- Actas 3 valg. š. 3 - 5 - 9 proc.
- Cukrus 2 valg. š. 2 - 3
- Aliejus 50 ml kepimui
Kaip gaminti
- Puode užvirkite vandenį, suberkite pupeles ir virkite, iki jos taps minkštos. Svogūnus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje.
- Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Sudėkite į puodą, suberkite druską ir pavirkite, kol jie išteš. Sutrinkite daržovių trintuvu.
- Į pomidorų padažą sukrėskite išvirusias pupeles, kepintus svogūnus, suberkite abiejų rūšių pipirus ir cukrų bei sutraiškytus laurų lapelius. Užvirkite. Supilkite actą, išmaišykite.
- Išpilstykite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite dangtelius, uždenkite storu rankšluosčiu ir palikite per naktį.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita