Ingredientai
- Morkos 4 vnt. supjaustytos skersai plonomis riekelėmis
- Pupelės 2 st. iš vakaro užmerktų ir kitą dieną išvirtų baltųjų; tinka ir konservuotos
- Krapai 1 sauja kapotų šviežių
- Migdolai 50 g pasmulkintų išilgai ir pakepintų
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. 1 šaukštas morkų pakepinimui (tam galima naudoti ir ghi sviestą) ir 3 šaukšt. užpilui
- Medus 1 valg. š. skysto; užpilui
- Citrinos sultys 2 valg. š. užpilui
- Druska 1 žiupsnelis didelis; užpilui
- Šalotinis svogūnas 1 vnt. nedidelis (arba raudonasis), supjaustytas kubeliais; užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis užpilui
Kaip gaminti
1. Nedideliame indelyje sumaišykite visus užpilui skirtus ingredientus (išskyrus pipirus), paplakite šluotele, kad skysčiai susimaišytų.
2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ar ghi sviesto ir suberkite morkas. Retkarčiais pavartydami kepkite jas po 4–5 min. iš kiekvienos pusės, kol suminkštės, šiek tiek paskrus.
3. Į didelį dubenį suberkite pupeles, kiek pravėsusias morkas, pilkite užpilą ir leiskite 10 min. pastovėti. Tuomet darsyk išmaišykite, suberkite krapus, riešutus, šviežiai maltus pipirus, vėl išmaišykite ir patiekite.
4. Ši soti mišrainė bus skani ir kitą dieną (nors migdolai ir kiek praras traškumą), ji tinkama ir dėti į pietų dėžutę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai