Ingredientai
- Svogūnai 300 g
- Pupelės 1 kg išlukštentų, šviežių
- Pomidorai 1500 g
- Aliejus 300 ml
- Cukrus 4 valg. š.
- Druska 2 valg. š.
- Actas 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 maltų
- Gvazdikėliai 10 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės smulkinto, pagal skonį
Kaip gaminti
- Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir keptuvėje ar puode pakepkite su aliejumi. Suverskite nuplautus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Dar pakaitinkite. Tuomet sumeskite pupeles ir kepkite, kol šios suminkštės.
- Suberkite prieskonius, pagardinkite druska, cukrumi, actu, česnakais ir kaitinkite dar dešimt minučių. Dar karštą sriubą supilkite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite dangtelius.
Šį patiekalą galimą vartoti ne tik kaip sriubą, bet ir kaip mišrainę.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita