Ingredientai
- Pupelės 500 g
- Kiauliena 50 g rūkytos šoninės
- Vištienos sultinys 1 l
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Česnakai 1 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Petražolės 20 g ryšulėlis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pupeles nuplaukite, užpilkite vandeniu, palikite per naktį išmirkti, prieš ruošdama sriubą išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, trumpai pakepinkite, įmaišykite šiaudeliais pjaustytą šoninę. Kepkite, kol gabalėliai taps perregimi, tik neperkepinkite svogūnų, nes apkars. Baigiant kepti išspauskite česnaką.
3. Sudėkite griežinėliais pjaustytą salierą ir šiaudeliais tarkuotas morkas, kepkite maždaug 2 min., kol suminkštės daržovės.
4. Supilkite sultinį, suberkite pupeles, užvirinkite sriubą, įmeskite laurų lapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Virkite ant mažos ugnies 10–15 min.
5. Išpilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite šaukštą grietinės, ant viršaus užberkite kapotų petražolių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita