Ingredientai
- Pupelės 5 valg. š.
- Ryžiai 3 valg. š.
- Perlinės kruopos 2 valg. š.
- Morkos 2 vnt. didelės
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Salierai 2 vnt. keli šviežių salierų lapeliai
- Druska 1 žiupsnelis
- Mairūnas 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų
- Virta arba kepta mėsa (nebūtinai) 200 g
Kaip gaminti
1. Perlines kruopas ir pupeles suberkite į atskirus indus, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį mirkti. Paskui vandenį, kuriame mirko, nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir išvirkite atskiruose puoduose.
2. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais ir trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite (kol pasikeis morkų spalva).
3. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilkite 2 l vandens, pasūdykite, užvirinkite, suberkite ryžius ir virkite 10 min. Sukrėskite pakepintas daržoves, suberkite kmynus, uždenkite ir dar 5 min. pavirkite. Tada sudėkite virtas pupeles, perlines kruopas, sugrūstus česnakus, suberkite mairūnus, jei reikia, dar pasūdykite, sudėkite kubeliais supjaustytą virtą arba keptą mėsą, uždenkite ir pavirkite porą minučių.
4. Puodą nukelkite nuo ugnies, suberkite susmulkintus salierų lapus, uždenkite ir dar 20 min. palikite subręsti.