Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 38
Jau įvertinote šį receptą

Purios mielinės pynutės

Bandelės pynutės
Bandelės pynutės / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šios mielinės pynutės ne tik puikiai atrodo, bet ir yra purios, nesausos, o visa paslaptis ta, kad į jų tešlą dedama varškės, kuri ir paverčia auksiškai paskrudusias pynutes tokiomis skaniomis.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir pašildykite iki kūno temperatūros. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, perpilkite pieną į didelį dubenį, įtrupinkite mieles, suberkite cukrų, druską ir švelniai paplakite šluotele, kad mielės ir cukrus ištirptų.

2. Į pieno ir mielių skystį muškite vieną kiaušinį ir darsyk pamaišykite.

3. Varškę kruopščiai ištrinkite šakute atskirame dubenėlyje, sviestą išlydykite. Tuomet abu produktus sudėkite į pieno-mielių-kiaušinio mišinį, išmaišykite.

4. Miltus persijokite ir dalimis berkite į dubenį su kitais ingredientais – iš pradžių maišykite, o kai tešla taps labai tiršta, imkite minkyti. Minkykite tol, kol tešla bus vientisa, nebelips prie rankų. Jei prireiks daugiau miltų, galite įberti saujelę kitą, tačiau nepiktnaudžiaukite, tešla turi išlikti minkšta.

5. Statykite dubenį su išminkyta tešla šiltoje vietoje, uždenkite rankšluostėliu ir palikite pakilti 30–40 min.

6. Kai tešla iškils, darsyk ją perminkykite ir kočiokite piršto storumo „dešreles“. Iš šių pinkite klasikines kaseles, kurias vėliau pjaustykite 10–12 cm ilgio gabaliukais. Arba galite iškart susipjaustyti „dešreles“ tokio ilgio atkarpomis ir iš jų pinti kaseles (beje, svarbu gerai užtvirtinti šių kaselių galus suspaudžiant galiukus pirštais).

7. Skardą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais, dėkite ant jos bandeles palikdami tarpus. Palikite skardą su paruoštomis bandelėmis šiltoje vietoje apie 15 min., kad šiek tiek pakiltų.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, aptepkite kiek pakilusias bandeles likusiu išplaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę kepti. Iškeps per 15–20 min, kai taps gražios auksinės spalvos – į kepimo pabaigą atidžiai stebėkite. Jei patinka, šias bandeles aptepę kiaušiniu dar galite pabarstyti aguonomis ar sezamų sėklomis arba į tešlą, dar prieš ją kildinant, įberti nuplautų ir nusausintų nedidelių razinų.

9. Atvėsinkite bandeles ant grotelių ir dėkite ant stalo!

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.