Ingredientai
- Grietinė 1 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilinis cukrus 20 g pakelis
- Cukrus 4 valg. š.
- Miltai 5 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. tarkuotos žievelės
- Romas 1 arbat. š. arba brendis - pagal skonį
Kaip gaminti
1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo.
2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis.
3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį. Suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį brendžio arba romo.
4. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į silikonines keksiukų kepimo formeles. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min.
5. Išimtus keksiukus atvėsinkite, apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kulinaro patarimas. Jei neturite keksiukų formelių, galite kepti ir keksą – tik jį kepti reikėtų kiek ilgėliau.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita