Ingredientai
- Obuoliai 6 vnt.
- Sviestas 250 g
- Cukrus 250 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 150 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Migdolų miltai 50 g arba maltų migdolų
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. tarkuotos
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
2. Puode ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite pjaustytus obuolius ir įberkite 50 g cukraus. Maišydami kaitinkite puodą tol, kol obuoliai jame ims karamelizuotis. Tuomet užberkite tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek vėliau viską sudėkite į kepimo skardą. Leiskite gautai masei atvėsti.
5. Į dubenį sudėkite likusį sviestą, cukrų ir sukite tol, kol masė taps puri. Sukdami palengva sudėkite išplaktus kiaušinius. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus.
6. Tešlą sudėkite ant obuolių ir išlyginkite. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite pusvalandį atvėsti ir tuomet ragaukite.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis