Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Kiaušinio baltymas 4 vnt. biskvitui
- Cukrus 285 g 175 g cukraus miltelių biskvitui, 30 g cukraus miltelių kremui ir 80 g cukraus želė
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Migdolų miltai 175 g biskvitui
- Miltai 40 g biskvitui
- Sviestas 28 g tirpinto; biskvitui
- Baltasis šokoladas 120 g kremui
- Grietinėlė 300 ml kremui, 30–35 proc. riebumo, padalinkite į dvi dalis: 50 ml ir 250 ml
- Grietinėlės sūris 150 g kremui
- Kokosų drožlės 3 valg. š. kremui
- Kokosų grietinėlė 30 g kremui
- Želatina 5 g aviečių želė
- Avietės 120 g aviečių želė
- Aviečių tyrė 250 g
Kaip gaminti
1. Iškepkite biskvitą: kiaušinius, kvietinius miltus ir cukraus miltelius išplakite iki purumo. Baltymus su žiupsneliu druskos plakite iki standžių putų. Sumaišykite abi mases, suberkite migdolų miltus ir supilkite tirpintą sviestą.
2. Tešlą supilkite į 18 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
3. Paruoškite aviečių želė: želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Aviečių tyrę, avietes ir cukrų pakaitinkite, įmaišykite tirpintą želatiną. Supilstykite į 16 cm skersmens tortinius žiedus ir užšaldykite.
4. Pagaminkite kremą: kokosų grietinėlę sumaišykite su grietinėle (1), supilkite ant šokolado ir pakaitinkite, kol šokoladas ištirps.
5. Grietinėlės sūrį išplakite iki purumo, įmaišykite tirpintą šokolado masę ir, galiausiai, išplaktą su cukraus milteliais grietinėlę (2). Suberkite kokosų drožles ir lengvai permaišykite.
6. Surinkite tortą: biskvitą perpjaukite į 4 dalis. Ant pirmojo biskvito tepkite kremą, uždėkite avietinės želė apskritimą ir dar užtepkite šiek tiek kremo, dėkite antrąjį biskvitą, tepkite kremą, tada dėkite trečiąjį biskvitą, tepkite kremu, uždėkite želė sluoksnį, užtepkite šiek tiek kremo ir užklokite ketvirtuoju biskvitu. Tortą aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite kokosų drožlėmis.
7. Palikite šaldytuve subręsti bent porai valandų.
Pastaba: želė sluoksnį galima pakeisti ir šviežiomis avietėmis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Velykos