Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt.
- Faršas 500 g 500 - 600 vištienos filė
- Šaldytos daržovės: (morkų ir žirnelių mišinys) 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Grietinėlė 1 st. 0,5
- Vištienos prieskoniai 1 g žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Filė supjaustykite siauromis juostelėmis ir pabarstykite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į maltą filė įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagardinkite vištienos prieskoniais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite. Morkų ir žirnelių mišinį atšildykite, nuvarvinkite ir suberkite į paruoštą faršą.
2. Kepimo skardą apšlakstykite aliejumi. Iš faršo formuokite pailgą kepsnį ir dėkite į skardą. Ant viršaus išdėliokite vištienos juosteles.
3. Kepsnį uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir dar kepkite 170 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė