Ingredientai
- Faršas 600 g 600 - 700 pangasijų filė
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 50 g 50 g šalto - kotletams ir 2 valg. š. - padažui
- Manai 2 valg. š.
- Aliejus 5 valg. š. kepimui
- Pipirai 2 žiupsnelis kotletams ir padažui
- Druska 2 žiupsnelis kotletams ir padažui
- Žuvies prieskoniai 5 g citrininiai pagal skonį, kotletams ir padažui
- Miltai 1 valg. š. kvietinių - padažui
- Pienas 1 st. 1 - 1,5 - padažui
Kaip gaminti
1. Į faršą sudėkite kiaušinių trynius, suberkite prieskonius, pipirus, druską ir gerai išminkykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į paruoštą faršą sudėkite baltymus ir greitai stambiai įtarkuokite šaltą sviestą. Faršą lengvai išmaišykite ir šlapiomis rankomis formuokite nemažus kotletus. Pavoliokite juos manų kruopose ir gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių. Kotletus sudėkite į kepimo skardą ir užpilkite padažu.
2. Padažui į tą pačią keptuvę, kur kepė kotletai, sudėkite ir ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kaitinkite. Tuomet po truputį pilkite pieną ir nuolat maišydami toliau kaitinkite, pagardinkite žuvų prieskoniais, pipirais, druska*. Kotletus kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių.
*Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo padažo norite.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė