Ingredientai
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Pienas 500 ml
- Druska 2 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Duona 10 riekės riekių šviesios, supjaustytų kubeliais
- Garstyčios 1 valg. š.
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Čederio sūris 200 g ar kito mėgstamo
- Kumpis 200 g virto
Kaip gaminti
1. Kepimo formą (maždaug 20 cm pločio ir 10 cm aukščio) patepkite sviestu. Užpildykite ją duonos gabalėliais, įmaišykite pjaustytą kumpį ir didžiąją dalį tarkuoto sūrio, svogūnų laiškus.
2. Dideliame dubenyje gerai suplakite pieną, kiaušinius, druską su pipirais ir garstyčiomis.
3. Pieno ir kiaušinių mišinį užpilkite ant duonos, sūrio ir kumpio mišinio. Paspauskite duoną rankomis, kad skystis susigertų. Viską užbarstykite likusiu sūriu ir leiskite masei bent pusvalandį „susigulėti“, kol orkaitė įkais iki 175-180 °C laipsnių. Galite indą laikyti šaldytuve ir per naktį ir kepti tik kitą dieną.
4. Pirmąsias 20 min kepkite indą uždengę folija, tada atidenkite ir kepkite dar apie 20-30 min., priklausomai nuo jūsų kepimo indo gylio. Iškeptos stratos skystis turėtų nebejudėti ir būti tvirtas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Apkepai