Ingredientai
- Batonas 1 vnt. neraikytas
- Krabų lazdelės 200 g
- Majonezas 130 g
- Sūris 150 g fermentinis 100 g ir 50 g aptepti
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Paprikos 1 vnt. aptepti
- Grietinė 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Krabų lazdeles susmulkinkite ir suberkite į dubenį. Sutarkuokite sūrį ir suberkite į krabų lazdeles (saujelę sūrio atidėkite aptepti). Sudėkite majonezą, suberkite pipirus ir viską išmaišykite. Įpjaukite batoną taip, kaip pjautumėte riekėmis, bet ne iki galo. Į įpjovas prikiškite krabų lazdelių įdaro.
- Papriką susmulkinkite, sumaišykite su grietine bei likusiu sūriu. Batoną padėkite ant folijos, užtepkite paprikos bei sūrio mase ir sandariai užspauskite, dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 6 minutes. Iš orkaitės išimkite batoną, praverkite foliją, šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10–15 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita