Ingredientai
- Jogurtas 200 g graikiško
- Obuoliai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Avižiniai dribsniai 2 valg. š.
- Migdolai 2 valg. š. drožlių
- Sėlenos 1 valg. š. kviečių
- Medus 1 valg. š.
- Vynuogės 1 sauja
- Cukrus 2 valg. š. pagal skonį
- Sviestas 2 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5
Kaip gaminti
- Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps, iš obuolių išsiskirs skystis ir jie suminkštės.
- Atvėsusią obuolių masę po lygiai paskirstykite į du desertinius indelius, ant jos užkrėskite jogurtą, ant viršaus užberkite po kelias perpus perpjautas vynuoges, užberkite po du šaukštus skrudintų migdolų ir dribsnių masės su medumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita