Ingredientai
- Miltai 200 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1- 1,5 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 2 g 1/2 arbat. š.
- Kefyras 160 ml arba rūgpienio
- Sviestas 55 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sviestą. Kol sviestas tirpsta, dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite jį su kefyru bei tirpintu sviestu.
- Šią masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Tešlą sudėkite į 6 kepimo popierėliais išklotas keksiukų formeles. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15–20 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita