Ingredientai
- Vištų kepenėlės 500 g 500 - 600
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt. didelė
- Aliejus 3 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 2 g žiupsnelis mišinio
- Laurų lapai 3 vnt.
- Sviestas 100 g
Kaip gaminti
1. Vištienos kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir apkepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka.
2. Kepdami paskaninkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, pabarstykite pipirais, druska ir uždengę troškinkite 15–20 minučių. Jei reikia, troškindami įpilkite šiek tiek vandens, tik labai nedaug (kepenėlės neturi būti apsemtos, bet svarbu, kad neprisviltų).
3. Iškeptą karštą kepenėlių ir daržovių masę (tik išimkite laurų lapelius) sudėkite į elektrinį trintuvą, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir gerai sutrinkite. Paruoštą paštetą per naktį laikykite šaldytuve, kad sustingtų.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita