Ingredientai
- Vištų kepenėlės 500 g 500-600 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Laurų lapai 2 vnt.
- Sviestas 150 g
Kaip gaminti
- Svogūną susmulkinkite ir dėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite apie 1 minutę. Kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Pagardinkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, pabarstykite pipirais, druska ir uždengę troškinkite 10–15 minučių. Jei reikia, troškindami įpilkite šiek tiek vandens (kepenėlės neturi būti apsemtos, tad vandens pilkite tik tiek, kad neprisviltų).
- Iškeptas kepenėles ir daržoves (tik išimkite laurų lapelius) dėkite į elektrinio trintuvo indą, įmeskite gabaliukais pjaustyto sviesto ir sutrinkite iki vientisos masės. Tepkite ant skrebučių ar šviežio batono. Jei suvalgėte ne visą paštetą, jį laikykite šaldytuve.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita