Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Duona 2 riekės sviestinės sumuštinių
- Kreminė varškė 2 valg. š.
- Avokadai 1 vnt. pronokęs
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. skardai patepti
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Svogūnų laiškai 1 valg. š. smulkintų; patiekimui
- Rūkyta malta raudonoji paprika 2 žiupsnelis patiekimui
Kaip gaminti
1. Atsargiai atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite mikseriu atskirai iki standžių putų.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros.
3. Ant skardos su kepimo popieriumi patepkite aliejaus ir atsargiai dėkite kiaušinio baltymus. Per vidurį įspauskite duobutę, pakepkite orkaitėje 6-8 minutes, kol baltymas apskrus. Tuomet ištraukite, įleiskite į duobutę kiaušinio trynį ir dar pakepkite 2-3 minutes iki norimos trynio konsistencijos.
4. Duoną paskrudinkite, ant jos tepkite mėgstamą užtepėlę, dėliokite avokado griežinėlius ir galiausiai iškepusį kiaušinį. Dekoruokite rūkytos paprikos prieskoniais, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, mėgstamais žalumynais.
Kiaušinius „debesyje“ galite naudoti kaip pagrindą tokiems priedams kaip parmezano sūris ar šoninė (prieš kepdami įmaišykite juos į baltymus).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams