Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 270 g
- Migdolai 120 g maltų
- Kokosų drožlės 40 g
- Alyvuogių aliejus 125 ml ypač tyro
- Klevų sirupas 160 ml arba medaus
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
- Bananai 260 g minkštų, sutrintų šakute
- Džiovintos spanguolės 110 g arba džiovintų mėlynių
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išklokite 2 kepimo skardas pergamentiniu popieriumi.
2. Visus ingredientus sumaišykite. Valgomu šaukštu (arba geriausia – ledų dozavimo šaukštu) imkite masės, suformuokite iš jos apvalų rutuliuką ir padėję ant kepimo skardos paspauskite delnu (arba šaukšto nugarėle), kad būtų plokščias. Palikite tarpus ir taip suformuokite likusius sausainius.
3. Kepkite orkaitėje 25 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti skardoje. Tik atvėsę sausainiai bus traškūs išorėje ir minkšti viduje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai