Ingredientai
- Uogos: (įvairios) 3 sauja
- Mėtos 50 g šakelių
- Pipirmėtės: (šviežios šakelės) 3 vnt.
- Imbieras 2 arbat. š. tarkuotas
- Vanduo 350 ml verdantis
- Sodos vanduo: (šaltas) 700 ml
Kaip gaminti
1. Uogas užšaldykite šaldiklyje vandens kubelių formelėse su vandeniu.
2. Mėtų šakeles ir tarkuotą imbierą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui. Nukoškite ir atšaldykite. 3. Pipirmėčių ir imbierų arbatą supilkite į ąsotį, sudėkite uogų ir ledo kubelius, supilkite sodos vandenį. Pridėkite mėtų lapelių ir iškart tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė