Ingredientai
- Šokoladinis biskvitas 300 g
- Sviestas 150 g
- Saldintas sutirštintas pienas 200 ml
- Juodasis šokoladas 100 g
- Brendis (arba romas) 50 ml
- Arbata (nesaldi) 2 valg. š.
- Kakava 1 valg. š.
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Šokoladinį biskvitą palikite kelioms valandoms šiltoje vietoje, kad šiek tiek apdžiūtų. Sutrupinkite jį.
2. 50 g šokolado sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su trupiniais.
3. Likusius 50 g šokolado ištirpinkite ir ataušinkite, bet stebėkite, kad nesustingtų. Minkštą sviestą sukite, kol jis pašviesės ir taps lygus ir plastiškas. Sukdama supilkite sutirštintą pieną. Jei planuojate pyragaičius puošti klasikiniu būdu, tuomet atidėkite šaukštą kremo į konditerinę tūtelę, susuktą iš kepimo popieriaus. Jei baltu kremu bulvyčių nepuošite, kremo atidėti nereikia. Į likusį kremą supilkite ištirpintą šokoladą.
4. Kremą sumaišykite su trupiniais, supilkite brendį arba romą. Gerai išminkykite. Jei masė prastai limpa, įpilkite truputį arbatos. Masę palaikykite 10–15 min.
5. Ant padėklo persijokite kakavą ir miltelinį cukrų, sumaišykite.
6. Iš masės formuokite pailgas arba apvalias bulvytes, apvoliokite jas kakavos ir miltelinio cukraus mišinyje. 5–10 min. palaukite, tada apvoliokite dar kartą.
7. Bulvytes apvoliokite kakavos milteliuose, puoškite baltu sviestiniu kremu arba... kaip pakuždės fantazija.
Receptas kulinarės Elžbietos Monkevič
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita