Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 375 g
- Sviestas 25 g
- Marcipanas: 200 g
- Braškės 400 g
- Miltelinis cukrus 25 g
- Migdolai 25 g skrudintos plokštelės
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, supjaustykite į šešis gabalėlius, juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabadykite šakute.
2. Tešlos gabalėlių kraštus aptepkite tirpintu sviestu.
3. Ant tešlos uždėkite po kelis griežinėlius marcipano. Ant jų eilėmis uždėkite braškių griežinėlių.
4. Viršų apšlakstykite trupučiu tirpintu sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi.
5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus. Išėmę apibarstykite migdolų plokštelėmis, patiekite su ledais.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“