Ingredientai
- Sviestas 150 g Biskvitui
- Cukrus 120 g Biskvitui ir įdarui 4 šaukštai. Užpilui 3 šaukštai.
- Miltai 300 g Biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. Biskvitui
- Biskvitui; pakelis 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. Biskvitui nutarkuotų trečdalio citrinos žievelių. Įdarui pagal skonį citrinos sulčių ir nutarkuotų citrinos žievelių. Užpilui keli šlakeliai citrinos sulčių.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. Biskvitui
- Uogų sirupas (keli šaukštai mėgstamų uogų) biskvitui 4 valg. š.
- Maskarponės sūris 500 g Įdarui
- Varškė 200 g Įdarui; riebios
- Krakmolas 1 valg. š. Užpilui
- Serbentai 250 g Užpilui; juodųjų serbentų
- Druska 1 arbat. š. Biskvitui; žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, po truputį berkite cukrų ir sukite, kol masė taps puri.
2. Kiaušinius išplakite iki putų atskirame dubenyje, pamažu įmaišykite sviesto ir cukraus mišinį, visus reikalingus pagardus ir kepimo miltelius.
3. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
4. Maskarponę, varškę ir cukrų elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės, įspauskite citrinos sulčių ir suberkite nutarkuotas žieveles.
5. Paruoštą įdarą krėskite ant uogų sirupu sulaistyto atvėsinto biskvito. Pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
6. Uogas pakaitinkite, sumaišykite su cukrumi, krakmolu, citrinos sultimis. Kai atvės, tolygiai paskirstykite ant pyrago ir dar porą valandų palaikykite šaldytuve.
Tiekdama supjaustykite gabalėliais.
Pagaminsite per 1 val. 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita